Over Zilverstad

Coat_of_arms_of_Schoonhoven.svgZilverstad Consultancy B.V. is met ingang van 1 mei 2015 actief. De naam ‘Zilverstad’ is ontleend aan de achternaam van eigenaar en oprichter: Johan Schoonhoven.

Toen de kasteelheren van Schoonhoven in de 14 e eeuw opdracht gaven aan de lokale zilversmeden tot het vervaardigen van zilveren en gouden objecten, konden zij niet bevroedden, dat hiermee de grondslag werd gelegd voor de nationale zilverstad. Tijdens de bloeiperiode van de stad Schoonhoven groeiden de opdrachten en vestigden zich meer zilversmeden in deze stad. Toen de adellijke elite vertrok en de kloosters werden gesloten, bleven de zilversmeden hier hun ambacht uitoefenen. Meer en meer werden kleinere gebruiksvoorwerpen in grotere hoeveelheid vervaardigd, die in de verre omstreken door handelslieden werden verkocht.

De kleur rood in het beeldmerk van Zilverstad Consultancy is de kleur van de twee rode leeuwen die het gemeentewapen van de stad Schoonhoven sieren. De leeuwen stralen kracht en dapperheid uit. De Z en de C zijn vloeiend gecombineerd en gaan naadloos in elkaar over. De pijlen geven verschillende richtingen aan om te symboliseren dat er altijd minimaal twee oplossingsrichtingen zijn.